Znežanka

Mijn eerste roman is sinds eind 2020 verkrijgbaar! Party time!

Znežanka is een verhaal over vriendschap en haat, over het hebben van vertrouwen in een ander en het geloven in jezelf, hoeveel je ook voor je kiezen krijgt, over afscheid en verdriet en loslaten versus vasthouden. Het is ook een pleidooi voor het ‘afwijkende’, een modern sprookje over een vorm van verbeelding die in onze maatschappij vaak als gekte wordt gezien. Waar ligt de scheidslijn tussen verbeelding en waanzin en wie bepaalt die eigenlijk?

Ik heb heel lang gedacht dat er maar één waarheid bestond. Dat hoe je er ook naar keek, de uitkomst van een optelsom altijd dezelfde is. Feiten zijn feiten, die zijn niet naar inzicht in te kleuren. Nu ben ik daar niet zo zeker meer van.

De hoofdpersoon in deze roman, Znežanka, is een jonge vrouw die hevig verliefd wordt op een man, maar in plaats van een lang en gelukkig leven in liefde en harmonie eindigt hun korte samenzijn in een diepe beangstigende afdaling in het rijk der schimmen. voor haar althans – hij verdwijnt uit beeld en hervat zijn leven. Znežanka weet een manier te vinden om om te gaan met de verliezen en de snijdende pijn die volgen op het vertrek van haar voormalige droomprins, maar of deze oplossing haar zal helpen er weer bovenop te komen?

En daar komen de kleintjes, een stoet kindervoetjes klossend op de trap, zoveel lawaai dat het klinkt alsof een regiment soldaten aanstonds zal aantreden, maar het zijn maar vijf kleintjes als het geluid eenmaal is verstomd en ze met grote ogen voor ons staan.

Znežanka is mijn fictiedebuut en wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. Je kunt het boek bij mijn uitgeverij bestellen via deze link of bij je (online)boekenwinkel naar keuze.