Prachtige recensie Znežanka

Van deze recensie van mijn fictiedebuut Znežanka kreeg ik tranen in mijn ogen…

‘Wat een weergaloos mooi boek is dit!

Dit boek gaat over een vrouw die zichzelf en haar blik op de werkelijkheid is verloren na een hevige liefde en de traumatische afloop daarvan. Om af te rekenen met het verleden maakt ze een roadtrip en hoopt op verlossing aan het eind.

Daarmee heeft dit boek meteen een fijne structuur: je weet vooraf hoe lang ze onderweg zullen zijn en dat er aan het eind een ‘ontknoping’ zal komen. Gedurende de trip ontvouwt zich haar heftige verleden, maar de vlotte schrijfstijl en afwisselende gebeurtenissen onderweg bevatten veel humor en geven licht en lucht aan de zware thematiek.

De schrijfster geeft blijk van vertelkunst, zowel als van een diep begrip van de menselijke psyche. Iedereen zal stukjes van zichzelf herkennen. De heftige emoties van ziekelijke verliefdheid, wanhoop, verdriet en woede worden rauw en raak beschreven, evenals de helende kracht van vriendschap en acceptatie, zonder op enig moment sentimenteel te worden.

Mooi ook is de gelaagdheid van het boek: wie goed leest herkent het sprookje, de klassieke opbouw van de odyssee, tegen een realistisch maar schilderachtig beschreven decor van het huidige Amerika.

De verrassende plot trekt de lezer het thema van het boek in door hem voor de keuze te stellen: durf jij in sprookjes te geloven?’

Op Bol.com te lezen (én verkrijgbaar): https://www.bol.com/nl/p/znezanka/9300000012088366/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=znrzan&originalSearchContext=media_all&originalSection=main#modal_open