Buitenlanders

De man die twee mensen vermoordde in een bioscoop in mijn woonplaats Groningen is neergeschoten en opgepakt op een plek waar ik vaak langskom tijdens mijn wandelingen, op minder dan een kilometer afstand van mijn huis. Ik was benieuwd, sensatiezucht op afstand zeg maar, vermengd met interesse en angst, en keek op Twitter. Ik wou dat ik dat niet had gedaan.

Ik snap woede, ontzetting, angst. Iemand die andere mensen mishandelt, vermoordt : zulke mensen wil je niet vrij hebben rondlopen. Ik ook niet. Maar tot mijn ontzetting, die blijkbaar nóg groter kon worden en tot intense walging uitgroeide, bleek de moordenaar vooral en bovenal een Buitenlander.

Tien minuten Twitter en déze mens heeft een heel vieze smaak in de mond. Praten mensen écht zo over medemensen? De man is in Nederland geboren maar is nu ontdaan van het laagje vernis en ontmaskerd voor wat hij is: riooltuig, vuilnis. Een Buitenlander. Hij moet terug naar zijn eigen land. De grenzen moeten dicht. Moordenaar en buitenlander lijken in elkander over te vloeien, elkaar te versterken, dezelfde etymologie te hebben. Wie A zegt zegt ook B. Moordenaar. BUITENLANDER.

Deze mens, ineens beseffend dat ze dan in de ogen van deze übermenschen óók buitenlander is, kan dan wel schamperen en zeggen dat ze oud is en langer in Nederland woont dan jij, maar in ultimo zijn het toch weer die foreign objects die het hebben gedaan. Die de technicolorversie van een homogeen Nederland, van vreemde smetten vrij, de Madurodamversie met eeuwenoude tradities hoog in ’t vaandel, komen omvolken, homeopathisch verdunnen tot er niets van het raszuivere volk meer over is.

Ik wist dat het erg was, mensen. Dat de verdeeldheid en de haat welig tieren, dat je niet meer eclectisch shoppend je mening mag vormen. Maar dit virulente vitriool beneemt me de adem. Mijn buitenlandse adem. Ik begrijp dat sommigen van jullie me daarvoor dankbaar zouden zijn. Weer een Buitenlander minder die ademhaalt is goed nieuws, nietwaar?

Enkele voorbeelden van tweets van hoeders van het Volk:

•Moordenaar van schoonmakers bioscoop Groningen is Ergün Senarabaci (33). …weer ’n buitenlander, en zoals gebruikelijk al eerder veroordeeld en toen niet uitgezet naar land van andere paspoort. Dit Kabinet heeft echt bloed aan de handen!

•Moordenaar, 9 van de tien keer zijn het buitenlanders, gepakt op Hoendiep Groningen vlakbij tankstation, had mes en werd neergeschoten door de politie. Dader leeft helaas nog. ….en VVD CDA D66 CU worden bedankt voor ’t niet uitzetten na eerdere veroordeling. Twee Nederlanders dood.

•Gevalletje van INCEST! Ze zetten dit soort zwakzinnigen op de wereld. Familie/neef,oom,tante ze doen het allemaal met elkaar!!

•Had Groningen, had Nederland maar deze Hongaarse burgemeester als bestuurder van deze stad / ons land gehad. Dan hadden deze twee slachtoffers nu nog geleefd. Dus als het om de (BESTUURLIJKE!!) schuldvraag gaat….

•Opmerkelijk dat niet wordt gezegd hoe hij het echtpaar heeft ’toegetakeld’. Is dit om islamitische karakter van de moorden te verbergen en het allemaal te gooien op ‘geen medicijnen’?

•Precies. Als een autochtoon zoiets zou doen zouden de details en de wreedheid van de daad nog weken te horen zijn op alle linkse media.

•Altijd weer die kutbuitenlanders! #grenzendicht

•En alweer een gezin kapot gemaakt. 2 hard werkende mensen vermoord, waarschijnlijk voor geld. Slechts een voorbode van de lange reeks overvallen en moorden die ons nog te wachten staat. #grenzendicht

•Nu punt nl heeft het over ” geschokt door de doding…” ze zijn afgeslacht door een gelukszoekende moslim met een strafblad.#noislam

•Dat je vermoord wordt is al erg maar door een moslim dan maakt het nog een stuk erger wat haat ik dat KUTVOLK.

•Onthoofden is nogal in de mode bij dat afval van IS.

•Waneer nemen we het recht in eigen handen om al die vieze vuile buitenlanders het land uit te schieten.
Dit soort ‘ongeleide projectielen’?

•Het mag best specifieker hoor. Ik zal je even helpen met een foto van de dader. Wat valt je op? Jaja durf je het te zeggen?

En dan.. een baken van redelijkheid. Het kan nog, er is nog hoop. Goddank:

‘ blijft bizar Joost…dat een Verwarde Nederlander gewoon verward is maar zodra het een Niet Nederlandse dader is, er direct allerlei religieuze aspecten meespelen en het een aanslag is. Ik ben blij dat ik mensen nog gewoon als mensen zie zonder waarde te hechten aan afkomst.’