Yke

Het meisje vindt hem leuk. Ze heet Yke en is bijna negen, hij is net tien en zijn voornaam begint ook met een Y. Waar hij gaat, gaat zij ook, heel toevallig is zij bijna overal waar hij ook is.
Het laat hem niet helemaal onberoerd, de speciale aandacht van het blonde meisje met de blauwe ogen en een vader die van dit eiland komt.

Yke Yke Yke.

Zullen we kijken of we haar tent kunnen vinden, mama? Alleen durf ik niet. Of nou ja, nou ja, durven wel, maar ga voor de zekerheid met me mee. Kijk daar is hij, ik zie haar fiets. Haar frisbee. Maar waar is het meisje?

Yke Yke Yke.

Op weg naar onze eigen tent lopen we haar bijna omver. Ik zie hoe hij zich uitslooft voor haar, nog beter van de tongriem gesneden, een en al jongensachtige eloquentie. Pre-hormonen kaatsen als onzichtbare stuiterballen tussen het blonde meisje en de donkere jongen met de vuurrode wangen.