Kamiel

Gisteren ontmoette ik een mens met de naam Kamiel.
Omdat ons afscheid soort van in nevelen is gehuld concentreer ik me op andere zaken. Zo had Kamiel 10 kilometer gelopen om mij te ontmoeten.
Waarom hij niet gewoon de metro of een tram had gepakt, desnoods een trein, Ik weet het niet, maar hij zag er snoezig en verfomfaaid uit toen ik hem voor het eerst zag.
Vlokken van het een of ander in zijn wenkbrauwen, iets anders ondefinieerbaars op zijn schouders en
vogelverschrikkerharen die eruitzagen of ze de bliksem hadden bevriend.

Hij at als een wolf en we dronken kabouterbier. Hij heeft een lenige geest en ondeugende ogen, hij lacht als een jongetje van 39.

Dronken in de trein naar huis een meisje dat een boze conducteur trof. Samenreiskorting was niet voor een persoon.
Een meisje naast ons stelde voor om samen te reizen en de conducteur vertelde haar dat er een boete stond op je diensten illegaal aanbieden, waarop ik tegen hem zei dat hij tegen haar sprak alsof ze een crackhoer was die een blowjob probeerde te ritselen waarop de conducteur in ons zijn meerdere zag en het hazenpad koos.

Er is dan misschien een genderkloof, een inkomensgat en ongelijkheid tussen de seksen, maar wij waren vrouwen die geen onzin accepteren.

Met een beginnende hoofdpijn keek ik in de ruit van de trein, naar mezelf en het zwart daar voorbij en dacht aan vriendschap met Kamiel en een conducteur die lik op stuk kreeg. Het was een goede dag.
.