Om je kapot aan te ergeren

Er is zoveel om je over op te winden. Het Vaticaan dat geen glutenvrije hosties wil (en al die arme schapen dan die krioelend van de darmkrampen over de kerkvloer kruipen na het eten van een karrenvracht lichaam van Jezus Christus?), een restaurant dat mensen hun sushi laat eten van het lichaam van een naakte mevrouw (helemaal naakt of wel met string, of kun je ook sashimi van het kruis eten?) of een kudde zwakzinnigen die in Hamburg ontsnapt is tijdens weekendverlof met beperking en de stad heeft achtergelaten als een plek na nucleaire fallout of een scène uit GTA als je een 14-jarige pokdalige manspuber de vrije hand geeft (op het toetsenbord, viespeuk!). Zoveel menselijke stupiditeit, het grijpt je naar de keel.

Nu lees ik dat Loes Reijmer van de Volkskrant zich opwindt over mensen die zich opwinden over vrouwen met kortpittig kapsel. Ze lijkt de woede en afschuw van met name mannen van de midlifeleeftijd (en stiekem ook wel jongetjes van bijna 60) niet te snappen en ook hun maniakale behoefte om hier uitvoerig over te mekkeren is iets waar ze met verbazing naar kijkt. Volgens haar is kort haar heel bewerkelijk en klopt het “lekker makkelijk en praktisch” waar de grote kleuters aan refereren totaal niet. Ik op mijn beurt zou me weer kunnen opwinden over Loes Reijmer die zich ergert aan de kalendedikbuikbrigade, maar ik pas even vandaag. En morgen. Ik zou uren kunnen vullen met waarom een argument als “ja maar kort haar is bewerrrrrrkelijk” (zelf het poldernederlandse accentje invoegen svp) niets van doen heeft met de fixatie van de kereltjes van een bepaalde leeftijd met de kapsels van de meisjes van een bepaalde leeftijd. Het is gewoon lelijk, maar ik zou me er niet over uitlaten.

Ook niet over Trump die zijn dochter de honneurs laat waarnemen aan de onderhandelingstafel van de G20 omdat hij aan het stripyathzeeën is met een Indonesisch vriendje. Ik wil acuut weer een heleboel zeggen en schrijven maar ik hou me aan mijn belofte: even geen lettertourette meer voor Bronja. Ook niet over millennialhosties, nudistensushi en dwangbuislinksmiegels.

Ik ga me vandaag even helemaal niet opwinden. Vannacht was volle maan en ik deed geen oog dicht en zoals jullie weten bestaat er kans op autocombustie als je je opwindt tot wel 48 uur na volle maan, zeker in combinatie met insomnia. Ik hou me dus even koest, met uw permissie.