KEES

Kees! He Kees! Wat heb je liever, Grolsch of Heineken?’
Een oudere man met dure sportfiets tuurt met zijn hand boven zijn ogen naar de man waarvan ik vermoed dat het Kees is en wacht op antwoord. Kees ziet eruit als een man die graag het Pieterpad loopt. Sokken in sandalen, korte broek van de Bever hoog opgetrokken tot over zijn navel. Kees mompelt iets. De fietsmeneer brult dat hij het niet heeft verstaan.
Kees zucht en trekt zijn broek nog een stukje op. Ik kan zien dat hij linksdragend is.

‘Dat is toch een non-vraag, Johan? Dat is een absolute non-vraag! Ik drink geen Grolsch en zeker geen Heineken! Ongelooflijk dat mensen die rommel drinken. Ik drink nog liever ranja van Raak dan dat ik die troep drink!’

Johan werpt zijn armen in de lucht en schudt zijn hoofd. Kees ziet mij kijken en trekt zijn wenkbrauwen op. Ik steek mijn beide duimen op. GO, KEES.